Osnovno

Ovi uvjeti korištenja se ostvaruju izmedu pružatelja webhosting usluga (Globalhost d.o.o. Kralja Tvrtka 42, 72290 Novi Travnik, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4236611790005, PDV broj: 236611790005 u daljnjem tekstu Globalhost) i korisnika usluga koji može biti bilo koja pravna ili fizička osoba (u daljnjem tekstu KORISNIK). Uvjeti korištenja koji slijede su neophodni kako bismo osigurali što kvalitetniju uslugu svim našim korisnicima,a u isto vrijeme zadovoljili naše zakonske i moralne obaveze. U slučaju nepoštivanja bilo kojeg od dole navedenih uvjeta, rezultirat će suspenzijom korisničkog računa bez prethodnog upozorenja.


Nelegalno korištenje

Naši serveri su namjenjeni za korištenje zakonom dopuštenih aktivnosti. Prijenos, spremanje, distribucija informacija, podataka ili materijala kojim se krše bilo koji zakoni ili odredbe je strogo zabranjeno. To uključuje, ali se ne ograničava na: materijal zaštićen copyrightom, trademark, poslovna tajna ili ostalo intelektualno vlasništvo ili pravo korišteno bez autorizacije i materijal koji je prost, uvredljiv, predstavlja nezakonitu prijetnju, ili krši zakone kontrole izvoza. Primjeri neprihvatljivog sadržaja ili linkova:• Piratski programi
• Hackerski programi ili arhive
• Warez stranice
• MP3
• IRC botovi


Korisnik naših usluga prihvaća nadoknaditi štetu i ne kriviti Globalhost za bilo kakve tužbe proizašle iz korištenja usluga na način da štete pretplatniku ili bilo kojoj drugoj strani. Globalhost jedini odlučuje što predstavlja kršenje ovih pravila.


IRC

Trenutno ne dozvoljavamo upotrebu IRC, Egg Drops, BNC, kao ni IRC botova na našim serverima. Fajlovi sa smjernicama na IRC ili bilo koje gore navedeno su zabranjeni. Isto tako i bilo koji program koji djeluje kao irc server ili pruza chat usluge u pozadini nije dozvoljen.


Proxy

Na zakupljenoj Shared webhosting usluzi ne dozvoljavamo nikakve proxy servere, ni za osobnu kao ni za poslovnu upotrebu. Fileovi koji djeluju ili se ponasaju kao proxy, ili sa smjernicama na proxy ili bilo sto slicno su zabranjeni.


Background procesi i nedozvoljene skripte

Na zakupljenoj Shared webhosting usluzi nisu dozvoljeni background programi i skripte kao što su:


• IRC serveri
• Traffic Exchange, HitLeap, Automated Browsing, Crawlers, iMarcos, AutoSurf...
• Email Marketing / Mass Mailing
• Audio/Video Streaming
• Investicijski sajtovi (HYIP, FOREX, E-Gold Exchange, Second Life/Linden Exchange, Ponzi, MLM/Pyramid Scheme)
• Bank Debentures / Bank Debenture Trading Programi
• MUDs / RPGs / PBBGs
• Fraudulent / Phishing / Replike sajtova
• Programi za rudarenje kripto valuta
• zPanel / Sentora / Kloxo Panel
• DDoS-prone aplikacije ili booteri / flood skripte / IP spoofing programi
• IP Skeneri / Port Skeneri ili Bruteforce Programi
• Open DNS resolveri or recursori
• Cracking alati


UCE (Unsolicited Commerce Email) ili SPAM

Spaming, ili slanje velike količine neželjenih e-mail poruka, sa ili preko servera koje hosta Globalhost, ili upotreba e-mail adrese koju opslužuje Globalhost je u potpunosti zabranjeno. Globalhost je taj koji odlučuje kada se ovo pravilo krši.


Zloupotreba servera i servisa

Svaki pokušaj destabiliziranja ili oštećivanja Globalhost servera ili našeg korisnika, te neopravdano korištenje resursa naše tehničke podrške je u potpunosti zabranjeno. Svako nepridržavanje svih navedenih smjernica i pravila rezultirat ce deaktivacijom korisničkog računa i/ili građanskom odgovornošću. Mi zadržavamo pravo da uklonimo bilo koji korisnički račun bez prethodne obavijesti uz predočenje razloga ukidanja dotičnog.


Odgovornosti korisnika

KORISNIK je odgovoran za sve aktivnosti koje potječu sa njegovog korisničkog računa, osim ako se ne dokaže da je žrtva vanjskog hackinga ili krivotvorenja adrese. KORISNIK je odgovoran za osiguravanje vlastitog korisničkog imena i lozinke. KORISNIK preuzima odgovornosti za sav materijal na svojoj web stranici, koji postavi netko drugi. Upotreba Globalhost usluga zahtjeva određenu razinu znanja korištenja Internet jezika, protokola i programa.


Backup

Globalhost vrši sedmične i mjesečne backupe na svim Shared Webhosting serverima. Globalhost nije odgovoran za izgubljene podatke, vrijeme, prihod ili bilokoje druge resurse zbog loših backupa ili nepostojećih backupa. Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja korisnik pristaje preuzeti odgovornost za svoje podatke, te raditi vlastite sigurnosne kopije podataka neovisno o Globalhostu.


Unlimited Hosting

Paket "Unlimited Hosting" je baziran na fer korištenju resursa (fair use) a fer osnova je definirana iskustvom korisnika navedenog paketa. To znači da iskorištenost naših resursa ne smiju biti drastično veći od iskorištenost koju su ostvarili postojeći korisnici navedenog paketa. Paket "Unlimited Hosting" ne smije se koristiti u sljedeće svrhe:

• Streaming sadržaja (različitog od sadržaja Vaše web stranice)
• Uređivanje veoma velikih galerija fotografija
• Čuvanje velikog broja nekompresovanih ili velikih digitalnih fotografija
• Javni online FTP
• Distribuciju velikog broja audio ili video datoteka, poput MP3 datoteka
• Online backupi (npr. backup osobnog računara, ili laptopa, i/ili drugih datoteka koje nisu direktno vezane za Vašu web stranicu)

Korisnik paketa "Unlimited Web Hosting" se slaže da Globalhost d.o.o. može ukloniti nedozvoljene i neprikladne materijale sa našeg servera bilo kada, bez prethodne obavijesti, ukoliko je korisnik prekršio neko od navedenih pravila. Korisnik paketa "Unlimited Hosting" se slaže da Globalhost d.o.o. može obrisati sljedeće datoteke, ukoliko te datoteke vrše prekomjerno korištenje diskovnog prostora, pogotovo ukoliko takva radnja negativno utiče na druge korisnike:

• cPanel, ili drugi backup koji je smješten lokalno
• Softaculous backup koji je smješten lokalno
• Softaculous backup temp datoteke
• CMS backupi smješteni lokalno
• CMS backup temp datoteke
• CMS backup logovi
• Error logovi prekomjerne veličine

Bilo koje druge datoteke prekomjerne veličine koji nisu prijeko potrebni za osnovnu funkcionalnost web stranice , ili ne sadrže podatke velike važnosti.


Produženje korištenja domene

Nakon što naziv domena istekne, isti prolazi kroz tri perioda:


Grace period:

Nakon što Vaša domena istekne ista se nalazi u grace periodu, i imate mogućnost produženje iste bez dodatnih troškova reaktivacije. Grace priod traje 30 dana.


Redemption period (karantin period):

Ako propustite produžiti korištenje domene u određenom vremenskom razdoblju, imate dodatnih 30 dana (tzv. redemption period) u kojima još uvijek imate pravo na produženje korištenja iste. Međutim, tijekom redemption perioda, produženje korištenja domene podliježe dodatnim naknadama. Ove naknade nisu iste za sve vrste domena, stoga vas molimo da provjerite cijene prije odluke o produženju korištenja domene u redemption periodu. Nakon isteka redemption perioda registracija domene se briše, i naziv domene postaje dostupan za opću registraciju. Naknada za reaktivaciju .ba domene koja se nalazi u redemption periodu (karantin period) iznosi 25.00 KM, dok je naknada za internacionalne domene koje su u redemption periodu 585.00 KM.


Delete period:

Delete period je razdoblje od 5 dana nakon isteka redemption perioda u kojem se registracija domene briše i domena postaje dostupna za opću registraciju. Tijekom delete perioda, nije moguće produžiti korištenje domene, i naziv domene se ne može rezervirati za buduću registraciju. Nakon isteka delete perioda naziv domene postaje dostupan za opću registraciju, ukoliko glavni registar istu ne zadrži za prodaju na aukciji.


Molimo vas da budete svjesni vremenskih ograničenja u vezi sa isticanjem domena, i produženjem korištenja istih, te da plaćanje za isto izvršite pravovremeno, a najkasnije nekoliko dana prije datuma isticanja domene. Smatra se da su sredstva koja ste uplatili primljena nakon što su ista pristigla na naš transakcijski račun.


Također, molimo vas da budete oprezni pri registraciji i produženuju korištenja domena, kako ne biste propustili svoju željenu domenu. Naša platforma će vas uvijek obavijestiti o datumima važnosti, i nuditi vam opcije za produženje korištenja domene u roku.


Domain WHOIS informacije

Ukoliko je riječ o registraciji domene na našem servisu, korisnik je suglasan da njegovi osobni podaci kao što su ime, adresa, email adresa i broj telefona mogu biti objavljeni u javnoj whois bazi domain registra, a sukladno pravilima ICANNa.


Besplatna domena

Pravo na besplatnu domenu ostvarujete ukoliko uz web hosting paket naručite neku od domena iz naše ponude, a koja u cjenovniku ima naglasak "cijena uz web hosting: besplatno". Besplatna domena mora biti identična main domeni web hostinga koji se zakupljuje, te mora biti zakupljena u istoj narudžbi uz web hosting uslugu.


Otkazivanje usluge

Korisnici/kupci naručenu uslugu mogu otkazati u bilo kojem trenutku. Otkazivanje mora biti napravljeno putem opcije za otkaz usluge unutar korisničkog panela na www.global.ba. Naknade koje su plaćene Globalhost nema obavezu vratiti, bez obzira u kojem periodu korištenja usluge je korisnik odustao od daljnjeg korištenja iste. Ako korisnik nakon otkaza usluge zatraži njenu ponovnu aktivaciju, zajedno s povratom prijašnjih korisnikovih datoteka te ako Globalhost ima u nekom obliku pohranjene korisnikove datoteke i postoji mogućnost vraćanja istih, korisniku može biti ponuđeno vraćanje tih podataka odnosno ponovno podešavanje korisničkog računa. U slučaju da korisnik/kupac nakon otkazivanja usluge zatraži njenu ponovnu aktivaciju, korisnik/kupac je dužan izvršiti i uplatu u skladu sa važećim cjenikom usluga Globalhosta.


Reaktivacija terminirane usluge

Tokom 25 dana od dana isteka usluge ista se nalazi u statusu "suspendirana". Unutar tog perioda korisnici imaju mogućnost produženja usluge po cijeni iz važećeg cjenika, a bez dodatnih troškova reaktivacije usluge. Nakon proteka 25-dnevnog perioda se vrši terminiranje usluge pri čemu se brišu svi korisnički fajlovi. Ukoliko je usluga terminirana, a podaci od korisničkog web hosting naloga su i dalje dostupni na backup serveru, moguće je izvršiti produženje usluge po cijeni iz važećeg cjenika, a uz dodatnu jednokratnu naknada za reaktivaciju terminirane usluge, koja iznosi 25.00 KM.


Plaćanje

Naša usluga se isključivo temelji na pred-plaćenoj usluzi (tzv. PRE-PAID), koja može biti u periodima od jednog mjeseca do jedne godine. Globalhost nije dužan pružiti uslugu korisniku koji nije podmirio sva svoja dugovanja za nadolazeći naručeni period. Globalhost zadržava pravo da onemogući pristup svim uslugama KORISNIKA, ukoliko isti ima neizmirenih dugovanja prema Globalhostu, sve do izmirenja istih. Globalhost se obavezuje da ce kontaktirati KORISNIKA najkasnije 30 dana i 7 dana prije isteka zakupljene usluge, te mu ponuditi produženje ili deaktivaciju iste. Sve Globalhost usluge se naplaćuju prema važećem cjeniku koji se može pronaći na Internet adresi www.global.ba. Ukoliko se radi o produženju usluge, korisnik plaća cijenu po cjeniku važećem na dan produženja usluge. Globalhost d.o.o. zadržava pravo na promjenu ugovorene cijene.


Aktivnosti koje poduzima Globalhost

Svako nepoštivanje i/ili neispunjavanje navedenih odredbi i uvjeta od strane korisnika je temelj za deaktivaciju računa. Globalhost zadržava pravo uklanjanja korisničkog računa bez prethodne obavijesti. Kada Globalhost primjeti navedena nepridržavanja svojih pravila, bit će pokrenuta istraga. Tijekom istrage, Globalhost može ograničiti korisnikov pristup u svrhu sprečavanja daljnjih potencijalno neovlaštenih aktivnosti. Ovisno o ozbiljnosti prekršaja, Globalhost može ograničiti, suspendirati, ili ukinuti korisnikov korisnički račun i/ili poduzeti druge aktivnosti vezane uz građansku odgovornost. Ako je prekršaj kriminalno djelo, Globalhost će obavijestiti primjereni organ vlasti. Korisnici oslobađaju Globalhost odgovornosti za štetu nastalu korisnicima ili nekom drugome kroz upotrebu Globalhostovih usluga.
Globalhost Shared Hosting/VPS usluge (usluge gdje više korisnika dijeli iste hardverske resurse) se nude takve kakve jesu bez ikakvih garancija, izravnih ili impliciranih. Ne tvrdimo niti garantiramo da će naša usluga biti potpuna, sigurna, neprekinuta i bez greški.


Promjene

Globalhost zadržava pravo da dodaje, briše ili mijenja bilo koji uvjet bilo kad i bez prethodne najave.


Prihvaćanjem ovih uvjeta obavezujete se poštivati iste!


Ovaj dokument je izdan elektronskim putem, te je pravovaljan bez žiga ili potpisa odgovorne osobe.

Ne možete naći ono što tražite?

Kontaktirajte nas, rado ćemo Vam pomoći.